Olin jättänyt yliopistolle lähtiessäni alimmaisen lipaston laatikoista auki. Ei olisi kannattanut. Laatikosta oli purtu yksi kulma mielenkiintoisen näköiseksi. Onneksi puremajäljet ei näy kauhean hyvin, kun laatikko on kiinni. Mutta omapa oli mokani.

Tänään oli taas vuorossa kaupungilla käynti. Se alkaa jo sujumaan ihan hyvin, mutta teiden ylitykset ovat huonoja, varsinkin isompien teiden. Niitä pitää alkaa harjoitella, ehkä sillai että ainakin kerran päivässä kävisi ylittämässä Puistokadun. Muuten se kävelee hihnassa melko hyvin, silloin kun ei jumita. Ohi-käsky alkaa jo myös toimia. Toisten koirien ohitus ei vielä onnistu hyvin. Paitsi silloin kun edes huomaa, että koira tulee vastaan. Oikeesti, äsken katsoin vain, että ihmisiä tulee vastaan, ja sanoin ohi, ohi, ohi ohi, ja hyvinhän se meni ohi. Sitten kun katsoin taaksepäin huomasin, että niillä oli koira. Se meni ehkä hyvin sen takia, että niidenkin koira ohitti hyvin, eikä pyrkinyt Leimun luo ollenkaan. Nyt se ei kiinnittänyt mitään huomioita liukuoviin, mikä on hyvä asia.

Olen harjoitellut jo teiden ylitystä siten, että käsken Leimun istumaan tien reunaan, ja sitten kun ei tule autoja sanon yli, ja annan makupalan kun ollaan ylitetty tie. Oikeastaan hoen koko ylityksen ajan sanaa yli. En tiedä, opetetaanko tuo asia tuolla tavalla, mutta näin olen opettanut. ;) Siihen pitää ottaa sitten kun se noin osaa hyvin mennä, niin katsekontakti, kun saa mennä tien yli, mutta mun mielestä se on vielä liian vaikea. Aluksi aloitin tien ylityksen sillä, että hoin pelkästään yli-sanaa, kun mentiin tien yli.

Sivuakin ollaan harjoiteltu, mutta vielä ilman sitä sivu-sanaa. Se on kyllä vaikee, kun se aina istahtaa väärään kohtaan, ja sitten se hermostuu, kun ei saa makupalaa.... Mutta katsotaan viikonloppuna Tiinan kanssa sitä sitten. Mulle tulee jännä automatka, koska menen Mikkeliin Leimun kanssa kahdestaan autolla. Oi joi. No ehkä se on hyvin siellä apukuskin jalkatilassa, ja jos ei ole, niin laitan valjaisiin ja takapenkille turvavöihin.