Viime viikon ohjatuissa agitreeneissä tuli muutamie hyviä vinkkejä. No siis Leimun kanssahan ollaan tehty erittäin vähän paikallaoloa ja sitä ei ole siltä pääsääntöisesti vaadittu. Nyt siis jos jätän paikalleen, niin sen pitää pysyä valitussa asennossa yhdellä käskyllä. Nythän meillä on mennyt vähän äittelyksi se... Ja kun käännnyn niin en saa heti antaa käskyä, vaan rauhassa odottaa ja sitten vasta. Treeneissä Leimulla oli ekalla kertaa kiva vauhti, ja tokalla kierroksella vähän hitaampi. Leimu ottaa uudesta ryhmästä vähän enemmän häiriöitä kuin normaalisti. Se ei malta olla hiljaa odottaessa vuoroa, vaikka normaalisti näin on ollut. Ja en oikein halua Leimua komentaa agihallilla... Takaaleikkaukset meni oikein kivasti. Kepeille tuli myös hyvä neuvo, käden pitäminen sivulla tai vähän niin kuin avaisi vetoketjun, eli tietty vetäminen, jolloin koira tietää miten kauan pujotella. Loppuverkkalenkillä tuli vielä treenikaverilta neuvo kontakteille, että harkoissa pitäisi nostaa myöskin kierrokset tappiin, ja vaatia pysähtyminen, ja mikäli ei pysähdy, niin pääsee heti korjaamaan uudelleen.

Tänään sitten käytiin heti aamusta itekseen treenailemassa. Leimu oli ihan huippu :) Puomia otettiin namilautasella ja ilman. Tulee hitaasti puomin alas, jos ei ole namilautasta. Nyt tein siten, että jos ei ollut namilautasta, niin pysähtyminen, kehu, vapautus ja palkka vasta minun luotani, eli en mene palkkaamaan kontaktilla kädestä. Tarvitsee lisää toistoja. Kepit oli aivan mahtavat. Käsi kun oli sivulla, niin vau, molemmin puolin meni tosi hienosti. Paikallaoloa otettiin myös, eli yhden esteen taakse ja pitämistä sitä siellä. Tarvitsee lisää harjoitusta. Loppuun vielä vauhdikkaat suorat ja se oli siinä. Piti oikein komentaa itseni pois hallilta, etten olisi tehnyt liikaa, koska koiralla oli niin hyvä vire ja hyvä vire säilyi loppuun asti. Palkkailin myös lelulla, ja toimi hyvin, mutta Leimu vaatii myös namipalkan leikkimisen jälkeen. Ai niin otettiin myös A pitkästä aikaa, ja en tiedä, se on nyt ihan hajalla. Sain lopulta sen pysähtymään, mutta en tiedä oliko A liukas vai mitä, mutta tuli tosi varovaisesti ja siltikään ei saanut pysäytettyä alkuun vauhtia, otimme ehkä A:n yhteensä kolme kertaa, ja vikalla pysähtyi, niin stten lopetin sen siihen. A ei siis ollut viimeinen este, mitä tehtiin, vaan se tehtiin aika alussa.

Leimu on ollut nyt viikon ilman lääkkeitä ja muutoksia ei ole tapahtunut. Syö ruuan hyvällä ruokahalulla, mutta röyhtäilee lähes joka ruuan jälkeen. Lisäksi uloste on ollut jälleen löysempää. Niin ja maha ruplattelee ja on myös turvonnut. Koska Leimu ei vastannut antibioottikuuriin, niin jotain on edelleen vialla. Täten äitini lähtee viemään Leimun huomenna Helsinkiin tutkimuksiin. Leimusta otetaan muutama verikoe, joilla toivon mukaan suljetaan pois pari tautia ja sitten vielä uloste viljellään. Leimun eläinlääkäri on siis konsultoinut jotain kunnon spesialistia maha-suolikanavan ongelmiin. Eläinlääkäri sanoi myös, että välttämättä Leimulle ei sovi Z/D ruokavalio, mutta sitä nyt kuitenkin vielä jatketaan.