Käytiin juuri vesisateessa reilun tunnin metsälenkillä :)  Mua ärsyttää, kun mulla ei ole vedenkestäviä lenkkareita, mutta kyllä ne vielä hommaan jossain vaiheessa. Tuulipuku on kyllä ollut hyvä. Leimu pysyi hyvin mun mukana eikä lähtenyt omille teille. Näin myös tänään jäniksen noin 70 metrin päässä, mutta onneksi Leimu ei sitä huomannut, ja sitten käännyinkin toiseen suuntaan. Leimu tuli hyvin mukana! Viimeiksi Leimu murisi jänikselle, kun se ei varmaan tiennyt, mikä se on. Silloinkaan se ei lähteny sen perään, kun oli tavallaan käskyn alla, ja mä olin huomannut jäniksen ekana ja ehtinyt kutsua Leimun luokse ennen kuin se huomasi jäniksen.

Eilen harjoiteltiin puolikuristavan pannan laittoa. Aion opettaa sen laittamisen sillei, että joka kerta kun panta laitetaan, tulee nami ja joka kerta kun otetaan pois tulee nami. Eli tarkoituksena olisi, että Leimu pujottaisi itse päänsä pannan läpi. Eilen ei vielä suurta menestystä tässä. Ei ois millään halunnut pantaa päähän ja ei aluksi suostunut syömään nameja pannan ollessa kaulassa.

Lautasharjoitusta tehtiin myös eilen. Ja täytyy kyllä sanoa, että Leimu on ainakin toistaiseksi ollut hyvin kuuliainen. Eilen tein sillei, että laitoin lautaselle namin ja käänsin selkäni. Odotin, että Leimu kiertää eteeni ja ottaa katsekontaktin, kun teki näin, annoin luvan mennä ottamaan lautaselta ja kehuin kovasti. Riskihän tässä oli se, että kun käännän selkäni, käy Leimu syömässä makupalan ilman lupaa, mutta näin ei onneksi käynyt. Vaikeutin harjoitusta vielä siten, että käänsin selkäni ja kävelin eteiseen. Silloinkin tuli eteiseen ottamaan katsekontaktin, eikä syönyt lautaselta makupalaa ilman lupaa. Katsoin tosin varovasti, että mitä se tekee, ja kovasti olisi mieli tehnyt syödä makupala; katseli makupalaa pitkään ennen kuin tuli pyytämään luvan makupalan syömiseen.